+ Meer informatie

"Havenbedrijf Rotterdam wordt overheids-nv"

1 minuut leestijd

ROTTERDAM (ANP) - De gemeenteraad en Burgemeester en Wethouders moeten er nog over beslissen, maar dat lijkt een formaliteit.

Het gemeentelijk havenbedrijf van Rotterdam wordt een overheids-nv: Havenbedrijf Rotterdam nv. Vandaag zou havenwethouder W. van Sluis met een toelichting komen.

Van Sluis heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij het gemeentelijk havenbedrijf wil verzelfstandigen. De meerderheid van de aandelen moet in handen blijven van de gemeente Rotterdam, maar het Rijk kan een minderheidsdeelneming krijgen in ruil voor de financiering van de Tweede Maasvlakte.

Het havenbedrijf moet op grotere afstand van de gemeente om slagvaardiger in de markt te kunnen opereren. Nu moet de directeur van de grootste haven ter wereld soms voor wissewasjes verantwoording afleggen aan de gemeenteraad en ook voor elke investering toestemming vragen.

De verzelfstandiging van het havenbedrijf dook de laatste tien jaar voortdurend op in discussies over de toekomst van de Rotterdamse haven. Ma ar de door de PvdA gedomineerde gemeenteraad wilde er nooit aan.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.