+ Meer informatie

Minister wil jodeh uit SU huisvesten V in tentenkampen .

1 minuut leestijd

JERUZALEM (AP) - De Israëlische minister van immigratie, Jitschak Peretz, heeft zondag aan het kabinet' plannen gepresenteerd om tienduizenden joodse immigranten uit de Sowjet-" Unie tijdelijk onder te brengen in ten-''' tenkampen en op legerbases.

Simcha Dinitz, het hoofd van hef" Joods Bureau, een semi-gouvernementele instelling die voor het ver-" voer van de immigranten verantwoordelijk is, vindt tenten een verouderde methode om mensen op te vangen.» Hij geeft de voorkeur aan huisvesting^ in stacaravans, maar Peretz sprak van» een noodplan, dat moet voorkomen*' dat de immigranten na hun aankomst stranden op de luchthaven.

Peretz wil 10.000 immigranten onderbrengen in tentenkampen. De stafchef van het leger, generaal Dan Sjomron, stelde 70.000 opvangplaatsen beschikbaar op militaire bases. Ook stelde hij voor, vier militaire oefenterreinen te ontruimen en daar ca-, ravans te plaatsen om immigranten te • huisvesten. ,_ „Immigratie is vandaag de dag de*' belangrijlcste missie, naast veihg-heid", zei Sjomron. „Het is niet eenvoudig voor het leger. Het maakt de zaken bijzonder ingewikkeld , maar | het is een belangrijke missie en wij zullen ons steentje bijdragen". In Is-''' raël zijn dit jaar ongeveer 400.000 Jo-" den uit de Sowjet-Unie gearriveerd. De regering verwacht dat er in het komende jaar nog eens 600.000 bijzullen komen. Behalve huisvesting zal' ook het vinden van werk voor deMi nieuwkomers een probleem zijn. . , U'. •

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.