+ Meer informatie

Almere krijgt gereformeerde school

1 minuut leestijd

ALMERE — De gereformeerde schoolvereniging Almere weet zich gesteund door het plaatselijke gemeentebestuur bij haar pogingen een gereformeerde basisschool in Almere te vestigen. De gemeente heeft de school op het scholenplan geplaatst.

Waarschijnlijk al in de loop van 1992 zal de gereformeerde basisschool in Almere van start kunnen gaan. De leerlingen worden dan voorlopig ondergebracht in een gebouw in de filmwijk. Uiteindelijk streeft ds schoolvereniging naar een eigen gebouw in Almere-Stad-Oost.

Mevrouw J. van der Graaf, secretaresse van de vereniging, zegt dat de school in eerste instantie door zo'n 58 leerlingen bezocht zal worden. „Dat aantal zal de komende jaren uitgroeien tot naar schatting 183".

De gereformeerde schoolvereniging heeft volgens mevrouw Van der Graaf „geluk gehad". „Onze aanvraag viel nog binnen de oude regeling, waarbij er veel minder leerlingen nodig zijn om een school te stichten".

De gereformeerde basisschool in Almere is de eerste gereformeerde school in de inmiddels meer dan 80.000 inwoners tellende stad. Almere krijgt overigens binnenkort ook een islamitische school. Daarvoor staan nu al 140 leerlingen op de lijst.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.