+ Meer informatie

Eis: jaar cel voor notoire oplichter

1 minuut leestijd

MIDDELBURG - Tegen de 45-jarige B. S., zonder vaste woon- of verblijfplaats, is gisteren voor de rechtbank in Middelburg een gevangenisstraf van één jaar plus het betalen van 5860 euro schadevergoeding geëist.

S., die bekendstaat als een notoire oplichter, wordt ervan verdacht medio dit jaar met mooie beloften een vrouw uit Schoondijke dik 900 euro te hebben afgetroggeld. Zo zou S. haar verteld hebben dat hij plannen had een koeriersbedrijf te beginnen en dat zijn spaarrekening even geblokkeerd was.

In dezelfde periode deed hij zich voor als een geslaagd ondernemer die zijn koeriersdiensten wilde uitbreiden en in Oostburg een filiaal wilde oprichten. Met dezelfde mooie woorden en loze beloften wist hij een Oostburger bijna 5000 euro armer te maken.

Over dertien dagen wijst de rechtbank vonnis.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.