+ Meer informatie

Intrede kand. Schalkoort in Streefkerk

1 minuut leestijd

STREEFKERK — Op hemelvaartsdag heeft kand. A. J. Schalkoort uit Culemborg zijn intrede gedaan in de Hervormde Gemeente van Streefkerk. In de morgendienst is hij bevestigd door ds. W. van Gorsel uit Heusden. Van Gorsel had als bevestigingstekst Handelingen 5 vers 31 en 32a met als thema: „De verhoogde vorst en zaligmaker".

Na de predikatie namen de bevestiger, ds. W. van Gorsel, ds. A. Breure uit Oud-Alblas, ds. W. Verboom uit Nieuw Lekkerland, ds. M. A. van de Berg uit Aalburg, ds. D. Oskam uit Spijk en ds. W. Pieters uit Genemuiden aan de handoplegging deel. 's Middags deed ds. A. J. Schalkoort intrede met de tekst uit Psalm 68 vers 19: „Gij zijt opgevaren in de hoogte; Gij hebt de gevangenis gevankelijk gevoed; Gij hebt gaven genomen om uit te delen onder de mensen; ja, ook de wederhorigen om bij te wonen, O Heere God! Als thema had ds. Schalkoort: „De overwinning en de triumf van de Koning der Kerk", welke in de eerste plaats bevestigd werd door Zijn Hemelvaart en ten tweede gezien werd in het uitdelen van Zijn gaven. De nieuwe Streefkerkse predikant werd nog toegesproken door ds. A. Breure, de burgemeester en ouderling C. Hoogendoom, die de gemeente haar nieuwe herder en leraar Psalm 134 vers 1 en 3 liet toezingen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.