+ Meer informatie

Margriet doopt tanker

1 minuut leestijd

CAPELLE AAN DEN IJSSEL — Prinses Margriet heeft vrijdagmiddag op de IJsselwerf de gastanker „Prins Frederik Hendrik" gedoopt. Nadat zij met een bijltje het lint had doorgehakt viel de fles met champagne tegen de scheepshuid en reed het schip onder de klanken van het Wilhelmus via hellingwagens in het water.

Bij deze sfeervolle gebeurtenis was onder meer ook de man van de prinses, mr. Pieter van Vollenhoven, aanwezig. Verder waren er ook de burgemeester van Capelle aan den IJssel, drs. L. van Leeuwen en de loco-burgemeester van Rotterdam, de heer H. van der Pols. Het schip, dat een tankcapaciteit heeft van 3200 kubieke meter, is gebouwd door de Rotterdamse rederij Anthony Veder. De tanker zal worden ondergebracht in Unigas. Dit consortium van Nederlandse, Antilliaanse, Westduitse en Schotse reders is gespecialiseerd in het vervoer van vloeibare en chemische gassen en LPG. Pe totale vloot van Unigas is met de ,,Prins Frederik Hendrik" op dertig zeegaande tankers gekomen. Drie weken geleden werd de eveneens op de IJsselwerf gebouwde ,,Prins Maurits" in de vaart genomen. De „Prins Frederik Hendrik" heeft een lengte van 82,2 meter, een breedte van 14 en een diepgang van 6,5 meter. De tanker, die een snelheid van 13,5 knoop (ongeveer 24 km per uur) kan bereiken, is bestemd voor het vervoer van chemische gassen als propyleen, butyleen, ammonia en vinyl chloride monomer.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.