+ Meer informatie

Olieprijzen flink omlaag

2 minuten leestijd

De verhoging van de verzekeringspremies voor vluchten in de Golfregio kost de maatschappijen ongeveer twintig miljoen dollar per week. Volgens Eser zijn de premies voor oorlogsrisico onnodig hoog, maar valt daar weinig aan te doen omdat er in deze verzekeringssector in wezen een monopolie is. De maatschappijen hebben geen andere keus dan de premies door te berekenen aan de klanten, zo zei hij. Ook de stijging van de brandstofkosten lijkt Eser ongerechtvaardigd Het aanbod van brandstof IS volgens hem nog steeds toereikend.

NEW YORK - De prijzen van notering van het meest verhandelde ruwe olie zijn gisteren op de interna- Amerikaanse oheconlracl was tionalc markten voor de tweede ach- maandag al met 2.42 dollar omlaag tereenvolgende dag scherp gedaald gegaan, zodat de daling sinds het onder invloed van de groeiende hoop weekeinde 5.56 dollar bedraagt ofte op een vreedzame oplossing voor de wel veertien procent. Golfcrisis.

Op de lermijnmarkt in New York Ook de prijzen van olieprodukten kelderde de notering van de soort gingen gisteren in New York flink West Texas Intermediate voor leve- omlaag. Op de termijnmarkt in nng in november met 3.14 dollar tot Londen waren eerder op de dag wat 3.3.95 dollar per vat (159 liter). De geringere prijsdalingen genoteerd.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.