+ Meer informatie

Nieuwe gevechten tussen Iran-Irak

1 minuut leestijd

NICOSIA — Maandag zijn op tal van plaatsen aan het 480 kilometer lange Iraans-Iraakse ftont de gevechten voortgezet, aldus is in Nicosia vernomen.

De oorlog is begonnen op 22 september 1980 en er is nog niets dat wijst op een einde van de strijd die is ontstaan als gevolg van geschillen over de grens, lopend over het land en door het water.

In communiques lAaandag uitgegeven in Teheran en Bagdad wordt gesproken over commando-aanvallen, zware artillerie-beschietingen en een gevecht op zee in de uiterste noordoostelijke hoek van de Perzische of Arabische Golf.

Volgens een bericht uit Bagdad hebben Iraakse strijdkrachten de afgelopen 24 uur 42 Iraanse militairen gedood tegen een eigen verlies van 13 man. Bij Chor Abdallah, in de Golf, hadden de Irakezen een Iraans „marinedoel" waargenomen en er korte metten mee gemaakt.

Volgens het Iraanse persbureau PARS waren in de zuidel^ke provincie Choezistan Iraanse troepen actief achter de vijandelijke linies en heeft president Banisadr een van die sectoren bezocht. Er werd niet meegedeeld waar dat was geweest.

Eveneens volgens PARS hebben Iraanse troepen sinds zondagavond 43 tegenstanders gedood, voornamelijk in Choezistan.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.