+ Meer informatie

Volhouders

1 minuut leestijd

De ontwikkelingen in OostEuropa en de Sowjet-Unie zijn voor een aantal Groningse leden van de Vereniging van Communisten in Nederland (VCN) en CPN'ers geen reden om hun ideaal —een nieuwe communistische partij- op te geven. Dat blijkt uit een gisteren gepubliceerde gezamenlijke verklaring van leden van deze partijen.

„Wij kunnen niet aangesproken worden op fouten die daar zijn gemaakt", aldus woordvoerder Peter Holvast. De Groningse communisten keuren de conservatieve coup vorige maand in de SowjetUnie af omdat deze niet de steun van de bevolking had. Toch zijn zij van mening dat het communisme in onversneden vorm veel mensen zou moeten aanspreken. Ook in ons land. De Groningse communisten vinden dat de PvdA verrechtst is en dat de prestaties van Groen Links tegenvallen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.