+ Meer informatie

Overleg EG-VS over landbouw vastgelopen

1 minuut leestijd

BRUSSEL (ANP) - De Amerikaans-Europese onderhandelingen over de landbouw, die een uitweg moeten bieden voor het vastgelopen GATT-handelsoverleg, zijn gisteren volgens een woordvoerder van de EGCommissie afgebroken.

De toch al geringe kans op een GATT-akkoord is daarmee kleiner geworden, ook al omdat EG-landbouwcommissaris Ray MacSharry afwijzend staat tegenover het ontwerpakkoord dat GATT-directeur-generaal Arthur Dunkel heeft opgesteld.

MacSharry ontving gisteren de Amerikaanse minister van landbouw, Edward Madigan. Daarnaast had zijn collega Andriessen, die in de Commissie verantwoordelijk is voor het gehele GATT-dossier, een onderhoud met Carla Hills, de speciale handelsvertegenwoordiger van president Bush.

Na bijna twee uur praten vertrokken de delegaties uit het Berlaymontgebouw in Brussel. Volgens de zegsman waren er geen afspraken gemaakt om later op de avond verder te praten.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.