+ Meer informatie

Koninklijk paar slaapt in tent in Lapland

PROGRAMMA BEZOEK AAN FINLAND

2 minuten leestijd

OEN HAAG — Konmgin Juliana en prins Bernhard zullen tijdens hun staatsbezoek aan Finland van 3 to.t en met 6 september worden ontvangen door de Finse premier Kekkonen en door de voorzitter van de Finse volksvertegewoordiging, de heer Sukselainen. Het koninklijk paar zal tijdens zijn vierdaagse verblijf in Finland bezoeken brengen aan onder meer Helsinki en Lapland, waar het een nacht ineen tent zal doorbrengen.

Op dinsdag 3 september vliegen Koningin en Prins met de regeringsfellowship naar Helsinki. Na een lundh irj het presidentiële paleis en een kranslegging bij het zogenaamde heldengraf bezoeken Koningin en Prins een even buiten Helsinki geleigen tuinstad.

De tweede dag van het staatsbezoek, begint mët een bezoek aan het Flnsë parlementsgebouw, waar koningin. Juliana en prins Bernhard worden ontvangen door de voorzitter van de Finse volksvertegenwoordiging. Samen met president Kekkonen brengen zij lie dag ook nog bezoeken aan onder meer de markt, aan de haven van Helsinki en aan het stadhuis. In de middaa beeft d<> KoninW" PP'^ .gesprek met ca 20 studenten en jon?e arbeiders.

Donderdag reizen koningin P" nrins met president Kekkonen oer vliet^ti'i? naar Pins Lapland, waar in. het stadie Tnari het Lapland openluchtmi-iseum zal worden bezocht. Later in de niiddag vertrekken zij naar Lemmjoki, waar een boot- en voettocht zal worden gemaakt. In het brongebied van de rivier brengen koningin en prins de nacht door in tenten'. In de komende weken gaat het

Door de prijsverhogingen zou volgens het Consumenten-contact de • inflatie in sterke mate worden aangewakkerd, terwijl dergelij'ke prijsverhogingen ook .geen echte oplossing voor' de boereh zouden betekenen. Het Consumenten-contact zegt in zijn telegram aan de bewindslieden dat de EEG-landbouwpolitlek, zoals die de afgelopen jaren is gevoerd grondig dient te worden herzien.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.