+ Meer informatie

Bewindslieden blijven op hun post

Uit Tweede kamer

1 minuut leestijd

DEN ;H'!yiG ?7-Tien ministers zij» •*''| met ingang van vandaag geen lid megrj van de Tweede Kamer Aangezien de grondwet voorschrijft, dat een combinatie van ministerschap en Kamerlid:; maatschap slechts drie maanden kan duren, moesten de bewindslieden ee.ji keuze doen.

Het gaat hier om de ministei^ Boersma, Lubbers, Van der Stee en Westerterp, die aanblijven evenals de andere CDA minister De Gaay For^; man die geen Kamerkandidaat was» Alleen Van Agt heeft zijn keus bij hetr Kamerlidmaatschap bepaald. Hij blijft de fractie van het CDA aanvoeren.

Van de PvdA hebben de bewindslieden Duisenberg, Van Kemenade, Pronk, Stemerdink, Van der Stoel en^, Den Uyl gekozen voor het kabinet. '2 , De meeste staatssecretarissen heB-* ben vanaf heden zitting als lid van dé», ,s| Tweede kamer. Dit zijn Brinkhorstj •/ (D'66), Van Dam, Klein, Meijer^ ' Schaefer (allen PvdA) en Hazekam^*?'. (CDA). De heren Hendriks (CDA) ^K Van Hulten (PPR) blijven op hum" post, met hun collega Mertens van So-* ciale zaken, die geen kandidatuur voor de kamer had aanvaard.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.