+ Meer informatie

„Filippus neemt post ds. Kip België over

GEZAMENLIJKE FONDSWERVING

1 minuut leestijd

ROTTERDAM — De Christelijke Gereformeerde Vlaamse Evangelisatievereniging „Filippus" wil tegen het eind van het jaar nagaan of men een tweede evangelist kan aanstellen. Die zou dan volgend jaar moeten gaan werken in de Belgische Evangelische kerk te Eisden-Maas-mechelen.

„Filippus" werd op 29 december 1979 opgericht te Leerdam. Voorzitter van de vereniging is ds. D. J. van Vuuren, Chr. Geref. predikant in Leerdam. „Filippus" heeft reeds een evangelist in Eeklo in Oost-Vlaanderen, vijfentwintig kilometer van Gent. Dat is de heer J. M. de Feyter. In Eeklo heeft men ook een klein boekwinkeltje.

De kerk in Eisden-Maasmechelen heeft momenteel als predikant ds. W. Kip die in het verleden tevergeefs aansluiting gezocht heeft bij de Geref. Gem. in Ned. Ds. Kip heeft met zijn kerkeraad, één ouderling en één diaken, besloten tot zo nauw mogelijke samenwerking met „Filippus". Zijn gemeente telt dertig leden. Vanaf april vinden ruilbeurten plaats. Met gelijke ingang is men gekomen tot gezamenlijke fondswerving en kasbeheer, onder controle van een register-accountant.

Uitbreiding
Ds. Kip zal zich te zijner tijd geheel terugtrekken en zich vooral concentreren op een Duitstalige evangelisatie in Eupen. Eupen staat geheel los van „Filippus".

„Filippus" heeft in het Belgische Essen lectuurverspreiding op gang gebracht, in samenwerking met de Nederlandse Gereformeerde kerk van Rijsbergen. De bedoeling is daar tot huissamenkomsten te komen. Soortgelijke plannen heeft men ook in Knokke-Heist en in de regio Brussel.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.