+ Meer informatie

Politie niet zo fit

1 minuut leestijd

DEN HAAG (ANP) - De lichamelijke conditie van surveillerende politiemensen in de grote korpsen is „belabberd".

Dat stelt voorzitter P. Slikker van de Landelijke Overleggroep Bedrijfsartsen politie (LOB) naar aanleiding van medische onderzoeken in Den Haag en Amsterdam. Volgens Slikker, tevens bedrijfsarts van de Haagse politie, bewegen politiemensen te weinig, roken en drinken zij te veel en eten zij onregelmatig. Uit een onderzoek naar de conditie van vijftig adspiranten van de Haagse politie, waarbij werd getest op het moment dat zij aan de politieopleiding begonnen, tijdens de opleiding en na een half jaar dienst, bleek dat hun lichamelijke conditie na een half jaar op straat weer dezelfde was als voordat zij aan de opleiding begonnen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.