+ Meer informatie

Kniebeschermer voorkomt narigheid

2 minuten leestijd

Zit u veel op uw knieën in de tuin? Dan zult u heel wat plezier van een paar kniebeschermers kunnen hebben. Geen natte of stijve knieën meer door het vocht. Een paar kniebeschermers kunnen dit soort dingen voorkomen. Ze zijn gemaakt van kunststof. Vaak sluiten ze met klitteband rond uw been. Gemakkelijk te bevestigen en ze passen daardoor altijd.

Druif
Druiven moeten nu gesnoeid worden; wanneer u langer wacht komt de sapstroom alweer op gang. De plant gaat dan bloeden op de plek waar u gesnoeid heeft. De plant verzwakt, en als het heel erg is, kan de plant dood gaan.

Vers groen
Wanneer u in de winter dat lekkere, verse uiengroen een beetje mist (smaak, garnering), kunt u dat "probleem" gemakkelijk oplossen. Neem een potje, zet daarop een ui en vul de pot met water. Het water moet de onderkant net niet raken. De ui vormt aan de onderkant worteljes en aan de bovenkant groene blaadjes. U kunt snijden tot er geen nieuw blad meer gevormd wordt. De ui is dan uitgeput en voelt slap aan. Is de ui te klein of de pot te groot? Steek dan in de ui drie lucifers die op de potrand rusten.

Grond
De grond vlak naast het huis, is meestal van slechte kwaliteit. Veel zand, stukken steen, cementresten, enzovoorts. De aannemer schuift er wat grond overheen waardoor het nog wat lijkt. Wanneer u (klim)planten tegen het huis laat groeien moet u eerst wat aan die grond doen. Graaf over een breedte van minstens een meter en minimaal 60 cm diepte de grond weg. De lengte is een beetje afhankelijk van hetgeen u wilt, maar een flinke klimplant heeft toch wel een lengte van twee tot drie meter nodig. Het gat vult u op met goede tuingrond. Houd er rekening mee dat losse grond twintig procent inklinkt.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.