+ Meer informatie

VS verdienen 800 mln. dollar aan Golfoorlog

1 minuut leestijd

WASHINGTON (AP) - Als de geallieerden uit de Golfoorlog de door hun toegezegde bijdragen in de kosten van de Golfoorlog ook werkelijk leveren, houden de VS zo'n 800 miljoen dollar (bijna 1,5 miljard gulden) aan de oorlog over. Dat heeft de Amerikaanse Rekenkamer het Congres laten weten.

In totaal hebben de diverse landen de VS 48,3 miljard dollar (bijna 90 miljard gulden) aan bijdragen in de kosten toegezegd, zo'n 800 miljoen dollar meer dan de reëel gemaakte kosten, zo heeft de Rekenkamer berekend.

Het ministerie van defensie rekende vorige maand uit dat Saoedi-Arabië de VS nog 2,4 miljard dollar van het toegezegde bedrag van 16,8 miljard dollar schuldig is en dat Koeweit nog 2,1 miljard dollar van de 16 miljard dollar moet betalen. Koeweit zal naar verwachting eind dit jaar het volledige bedrag hebben voldaan. Saoedi-Arabie en de VS verschillen nog met elkaar van mening over het totale verschuldigde bedrag.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.