+ Meer informatie

Arabische steun voor Afrika

1 minuut leestijd

DAR-ES-SALAAM — Etjhiopië en Tanzania zijn de landen die het meest zullen profiteren van een fonds ter grootte van 200 miljoen dollar dat Arabische olielanden in juni van dit jaar hebben gestirht om Afrikaanse landen te helpen de nadelige gevolgen van de prijsstijgingen voor oUeprodukten te boven te komen. Tanzania en Ethiopië staan bovenaan de lijst van de begunstigde landen. Voor elk van beide landen is een krediet van maximaal 14.2 miljoen dollar beschikbaar.

Een en ander blijkt uit een voorlopig plan van de 42 landen tellende organisatie voor Afrikaanse Eenheid (OAU) waarover een speciale ministerscommissie, die donderdag en vrijdag in de Ethiopische hoofdstad vergadert, een definitief besluit moet nemen. Deze commissie bestaat uit zeven olieproducerende landen (Algerije, Congo, Egypte, Gabon, Libië, Nigeria en Tunesië) waarvan enkele overigens olie moeten Importeren om aan de binnenlandse vraag te kunnen voldoen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.