+ Meer informatie

Brand op marineschip

1 minuut leestijd

DEN HAAG — Aan boord van de Nederlandse onderzeebootjager Hr. Ms. Drenthe is woensdagmiddag omstreeks vier uur Nederlandse tijd brand uitgebroken, zo heeft de Marlnevoorlichtingsdienst woensdagavond verklaard.Bij de brand, die in het voorketelruim ontstond, zijn twee bemanningsleden ernstig gewond geraakt. Twee bemanningsleden worden vermist.

Het zijn korporaal Minnes uit Andijk en matroos Ruiten uit Urk, aldus Een archiefopname van de onderzeebootjager Hr. Ms. Drenthe. de Marinevoorlichtingsdienst middernacht.

De brand is inmiddels onder controle. De Drenthe bevindt zich ten noorden van Venezuela, halverwege Barbados en Curasao en stroomt op naar dit laatste eiland. Het schip krijgt assistentie van de HMS Rotterdam en in de buurt varende schepen. Een Neptune van de Koninklijke Marine is eveneens ter plaatse.

De Drenthe was van Nederland óp weg naar Curasao om daar de Rotterdam als stationsschip te vervangen.

Over de oorzaak van de brand en de omvang van de schade valt, aldus de Marinevoorlichting, nog niets te zeggen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.