+ Meer informatie

Geheime Britse Golf-papieren in vuilnisbak

1 minuut leestijd

LONDEN (AP) - De Britse minister van defensie, Tom King, lieeff de diefstal bevestigd van geheime documenten van een stafofficier van de commandant van de Britse militaire operaties In de Golf.

De politie van Londen verklaarde dat een dokter in het noorden van de stad in een vuilnisbak een aktentas met de documenten had gevonden. De tas is waarschijnlijk door de dief weggegooid.

King zei in een interview voor de BBC-radio dat alle documenten zijn teruggevonden. De politie stelt een onderzoek in.

Volgens King zijn de documenten niet onderzocht, maar zijn z'n ambtenaren wel bevreesd dat schade berokkend kan zijn aan Britse belangen of die van bondgenoten in de Golf.

Het nieuws van de diefstal werd pas zondag bekend. Stafofficier David Farquhar moest de aktenkoffer terugbrengen naar het hoofdkwartier van de Britse luchtmacht. Onderweg stopte hij even om naar tweedehands auto's te kijken en liet de koffer achter in zijn wagen. Toen hij terugkwam, had de dief zijn slag geslagen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.