+ Meer informatie

WARC-delegatie naar Zuid-Afrika

1 minuut leestijd

LEIDSCHENDAM (ANP) - De Wereldbond van Hervormde Kerken (WARC) stuurt in november een delegatie naar Zuid-Afrika om te bekijken of de blanke Nederduitse Gereformeerde Kerk (NGK) weer lid kan worden. De NGK werd in 1982 wegens haar zogenaamde steun aan de apartheid geschorst.

De delegatie zal ook onderzoeken of een consultatie over het eenwordingsproces van de NG-Kerken voor zwarten, kleurlingen, blanken en Indiërs zinvol is, zo meldt de hervormde secretaris-generaal dr. K. Blei, die deze maand een vergadering van het uitvoerend comité van de WARC in Sao Paulo heeft bijgewoond.

Praeses prof. P. Potgieter en vice-praeses prof. J. Heyns van de NGK waren eerder dit jaar aanwezig op de assemblee van de Wereldraad van Kerken in Canberra.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.