+ Meer informatie

egiosnippers

2 minuten leestijd

KRABBENDIJKE - Area Projectontwikkeling in Kamperland wil in Krabbendijke tien woningen laten bouwen op het terrein waar voorheen Schuitema was gevestigd. Om de plannen te kunnen uitvoeren, moeten de Piermanstraat en de Blinkertstraat worden doorgetrokken. Het is de bedoeling dat de eerste tien woningen achter de Hinkelingestraat en de Wilhelminastraat worden gebouwd. In een later stadium zal er nog een ontsluiting op de Spoorlaan worden gemaakt.

ker. Het bijzondere aan de contracten is dat niet de gemeente het terrein gaat ontwikkelen, maar dat de beide bedrijven dit doen. Zij zorgen voor de aankoop van de grond en aanleg van wegen en kabels. De wegen worden daarna voor een symbolisch bedrag weer overgedragen aan de gemeente. Samen met de gemeente wordt daarna door beide bedrijven bepaald welke bedrijven op het terrein worden toegelaten en onder welke voorwaarden. Het is voor het eerst dat een dergelijk contract is overeengekomen tussen bedrijven en noordelijke gemeenten. de gemeenten van Flevoland bestaan. Het gewicht van de baby's in Lelystad en in Urk verschilt het meest. Ook binnen wijken van een zelfde gemeente bestaan er verschillen. De oorzaken van de verschillen in geboortegewicht zijn ten dele bekend. Zwangerschapsduur, het geslacht en het gezins-rangnummer van het kind, alsmede de lengte van de moeder blijken een belangrijke rol te spelen. Deze factoren zijn echter niet of moeilijk beïnvloedbaar. Andere factoren, zoals roken en drinken tijdens de zwangerschap, lenen zich volgens de GGD Flevoland veel beter voor interventie. De GGD Flevoland gaat een nader onderzoek instellen naar de factoren die samenhangen met het hogere percentage lagere geboortegewichten in Lelystad ten opzichte van de geboortegewichten in de andere Flevolandse gemeenten.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.