+ Meer informatie

Rijk geeft maar 41 miljoen voor Westerschelde

1 minuut leestijd

MlDDELBURG - De provincie Zeeland hoeft niet te rekenen op meer dan de toegezegde ruim 41 miljoen gulden als rijksbijdrage voor een Westerse schelde-oever verbinding (WOV). Minister Maij-Weggen benadrukte gisteren tijdens een werkbezoek aan Zeeland dat het daarbij niet uitmaakt voor welk tracé uiteindelijk gekozen wordt.

Het tracé ten westen van Terneuzen heeft de meeste sympathie van het provinciebestuur. De geraamde kosten hiervoor (756 miljoen voor een brugvariant) liggen ongeveer 100 miljoen gulden boven het andere tracé.

Gedeputeerde J. A. de Boe benadrukte gisteren dat een definitieve keuze nog enkele maanden op zich zal laten wachten. Een aanbesteding op Europees niveau kan mogelijk voordeel bieden, zo zei hij naar aanleiding van de duurste WOV-optie.

De contracten voor de veerboten over de Westerschelde zullen in afwachting van een definitieve beslissing over de WOV nog een jaar verlengd worden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.