+ Meer informatie

Aanvaring op AmsterdamRijnkanaal

1 minuut leestijd

UTRECHT (ANP) - Op het Amsterdam-Rijnkanaal ter hoogte van Utrecht heeft vanochtend rond half acht een aanvaring plaatsgevonden tussen een duwbakcombinatie en een kustvaarder. Dat heeft een woordvoerster van de gemeentepolitie in Utrecht bekendgemaakt.

De brandweer is in staat de schepen drijvende te houden, aldus de woordvoerster. Later op de dag zouden bergingsbedrijven noodvoorzieningen aan de schepen aanbrengen. Persoonlijke ongelukken hebben zich niet voorgedaan en ook van gevaar voor de omgeving is geen sprake.

Over de toedracht van de aanvaring was vanmorgen nog niets bekend. Vast staat wel dat de kustvaarder tegen de in Utrecht afgemeerde duwbakcombinatie is aangevaren.

Na de aanvaring is de kustvaarder doorgevaren, omdat de schade aanvankelijk leek mee te vallen. Het schip is echter bij Houten stil komen te liggen. De brandweerkorpsen van Utrecht en Houten en de rijkspolitie te water zijn, onder meer met duikers, bij de boten aanwezig.

De duwbakcombinatie is volgens een woordvoerder van de Utrechtse brandweer geladen met wegenasfalt. De kustvaarder, die geladen is met waterglas („glas in poedervorm"), blokkeert bij Houten de vaarroute. Het scheepvaartverkeer op het Amsterdam-Rijnkanaal zal daarom, volgens de politiewoordvoerster, het grootste deel van de dag gestremd zijn.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.