+ Meer informatie

Botha waarschuwt Zimbabwe weer

1 minuut leestijd

PRETORIA — De Zuidafrikaanse premier Pieter Botha heeft Zimbabwe maandag gewaarschuwd dat het vestigen van „terroristische" kantoren door het African National Congress in het zwarte buurland kan leiden tot vergeldingsmaatregelen.

„Het ANC zal alleen kantoren openen als het een directe actie wil organiseren", zei Botha over de zwarte nationalistische organisatie, die in ZuidAfrika verboden is omdat zij het blanke minderheidsbewind in Pretoria omver wil werpen.

„Kantoren zijn in mijn ogen het begin van actie tegen buurlanden. Mocht dat gebeuren, dan zullen wij daartegen optreden op een manier die wij gepast achten." De uitlatingen van de premier tegenover een aantal buitenlandse journalisten vormden het jongste salvo in een woordenoorlog tussen Zuid-Afrika en Zimbabwe over de vermeende aanwezigheid van het ANC in dit laatstgenoemde land.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.