+ Meer informatie

Hevige buien treffen het zuiden

2 minuten leestijd

WEERT (ANP) - De brandweer van het Limburgse Weert en Stramproy heeft zaterdagavond de handen vol gehad aan de gevolgen van noodweer in Weert. Ten zuiden van Rotterdam werd aan het eind van de middag de Heinenoordtunnel afgesloten. Er stond ruim 40 centimeter water.

In Midden-Brabant braken de buien al in de nacht van vrijdag op zaterdag los. Er kwamen ruim 400 meldingen van wateroverlast binnen. Ook waren er woningbranden na blikseminslag. In onder meer Rijen, Oosterhout, Tilburg en Hilvarenbeek liep het water woningen binnen. Putdeksels kwamen omhoog en maakten straten onbegaanbaar. Op verscheidene plaatsen strandden auto's. De politie sloot straten tijdelijk af.

In Oosterhout en Tilburg stroomde het water het ziekenhuis binnen, waardoor liftschachten onder water kwamen te staan. Ook liep een overdekt winkelcentrum in Tilburg-West waterschade op. In Oosterhout stortte een deel van het dak van een Whirlpool-distributiecentrum in.

Het centrum van de buien lag boven Gilze-Rijen. Daar viel 55 milimeter regen. Gemiddeld valt die hoeveelheid in ruim drie weken tijd.

In Alblasserdam werd aan het eind van de middag een winkelcentrum ontruimd. Op verschillende plaatsen waren er lekkages, hoewel er noodvoorzieningen waren getroffen. In Mijnsheerenland en Heinenoord viel de stroom uit. In Zwijndrecht en Hardinxveld-Giessendam moesten wijken worden leeggepompt.

De extreem hevige regenval zorgde ook in België voor grote overlast. In La Roche in de Ardennen stond het water een halve meter hoog. De genie werd ingezet om de modder op te ruimen. Automobilisten die in tunnels in Brussel vast kwamen te zitten, moesten zich zwemmend zien te redden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.