+ Meer informatie

Gratis werken zou Ter Horst redden

1 minuut leestijd

RUSSEN — Gratis werken en wel wee uur per week heeft het huidige lersoneel van de in moeilijkheden vererende jutefabriek ^fer Horst & Co in tijssen aangeboden totdat de nieuwe truktuur van de onderneming tot tand is gekomen, en het bedrijf weer irinst maakt.

Dit loffelijk streven heeft het persoleel aangeboden zodat op deze basis iet bedrijf voorlopig kan blijven betaan. Zoals de zaken er nu echter voor taan, ziet het er somber uit voor de eens roemrijke jutefabrieken. In vroegere aren telde het bedrijf meer dan 1000 irerknemers, hetwelk in de achterlig;ende jaren is gereduceerd tot 360 peroneelsleden waarvan nu een groot deel mitenlandse werknemers zijn. Er zal ip korte termijn, indien geen financiële egemoetkoming kan worden veriracht, 150 man op straat komen te taan. De meningen over het aanbod van het ersoneel zijn verdeeld. Een aantal licht het toe, terwijl anderen hun beenkingen hiertegen hebben.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.