+ Meer informatie

Huis boordevol met granaten ontruimd

1 minuut leestijd

DEN HELDER (ANP) - Experts van het Explosieven Opruimingscommando (EOC) hebben gisteren in Den Helder de ontruiming van een woning vol explosieven voltooid. Volgens recherchechef J. de Koning van de Helderse politie is het „puur geluk" dat het huis en de bebouwing in de omgeving niet zijn opgeblazen.

De EOC vond in de woning vijftien grote en twintig kleine granaten, kleine munitie, kruit, 24 kilo TNTspringstof, handgranaten, fosfor- en brisantgranaten, fosfor, slagpijpjes en ontstekers. Het betreft vooral oorlogstuig uit de Tweede Wereldoorlog. De woning van de 44-jarige J. K. is al tweemaal eerder ontruimd. Ook beide voorgaande keren was er volgens de woordvoerder een rijke oogst aan wapens en explosieven.

De vrouw beschouwt zich als explosievendeskundige, de politie onderschrijft die typering grotendeels. Zij verzamelt wapens en explosieven uit hobby en zonder criminele bedoelingen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.