+ Meer informatie

Hele familie naar ziekenhuis door koolmonoxyde

1 minuut leestijd

UTRECHT (ANP) - Een familie van negen personen Is in de afgelopen nacht opgenomen in het Academisch Ziekenhuis Utrecht met een ernstige koolmonoxyde-vergiftiging. Het ziekenhuis zei te verwachten dat de familie vanmorgen weer naar huis kon.

Gisteravond werd de Utrechtse familie aangetroffen door politie en brandweer na een melding van een thuisgekomen dochter, die iedereen ziek had aangetroffen. Ze had een gaslucht geroken, terwijl de familie klaagde over hoofdpijn. De brandweer constateerde zeer hoge concentraties koolmonoxide.

Oorzaak ligt vermoedelijk in een niet goed functionerende geiser die kort daarvoor intensief was gebruikt zonder genoeg ventilatie in het huis.

Het Gemeentelijk Energie Bedrijf stelt een onderzoek in.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.