+ Meer informatie

Waldheim spreekt Russische leiders

1 minuut leestijd

MOSKOU — De secretaris-generaal van de Verenigde Naties, Kurt Waldheim, heeft woensdag verklaard dat Sovjet-leiders streven naar een topontmoeting met de Amerikaanse president Ronald Beagan, maar hem tevens hebben meegedeeld dat er Sovjet-troepen in Afghanistan blijven gestationeerd totdat een einde is gemaakt aan de „buitenlandse interventie" in die natie. Waldheim had dinsdög een ontmoeting met president Leonid Brezjnjev en minister van buitenlandse zaken Andrei Gromyko om over vraagstukken als Libanon, Afghanistan en Cambodja te spreken.

De secretaris-generaal weigerde te zeggen of hij er bij" de Sovjet-leiders op aan had gedrongen om Syrië te verzoeken luchtdoelraketten van Russische makelij uit Libanon terug te trekken. Syrische strijdkrachten stationeerden de raketten onlangs in Libanon, nadat Israëlische straaljagers twee helicopters van de Syrische luchtmacht hadden neergeschoten.

Waldheim verklaarde dat de Verenigde Naties betrokken zijn bij diplomatieke inspanningen om Libanon te helpen. Hij wilde niets zeggen over de bereidheid van de Sovjet-leiders hieraan mee te werken.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.