+ Meer informatie

Stemmingen in Eerste kamer

1 minuut leestijd

DEN HAAG — Een meerderheid van de Eerste kamer heeft dinsdag ingestemd met het plan van de regering om het cultureel verdrag met Zuid-Afrika op te zeggen. Met 40 stemmen voor en 29 tegen werd het voornemen van de regering bekrachtigd.

De oppositie — PvdA, PPR, CPN en PSP — stemde en bloc voor. Het CDA was verdeeld.

Een meerderheid van 14 CDA'ers, onder wie Van Hulst, Diepenhorst en Metjes, stemde tegen, twaalf CDA'ers stemden voor.

De Eerste kamer heeft ook dinsdag met 41 stemmen voor (CDA, VVD, SGP en GPV) en 28 tegen (PvdA, D'66, PPR, CPN en PSP) ingestemd met de beoogde verhoging van enkele sociale premies per 1 juli. De AOW zal met een half procent omhoog gaan en de WW-premie met één procent.

Met 41 stemmen voor (CDA, VVD, SGP en GPV) en 28 tegen (PvdA, D'66, PPR, CPN en PSP) heeft de senaat dinsdag het wetsontwerp beheersing huisvestingsvoorzieningen kleuter- en lager onderwijs aangenomen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.