+ Meer informatie

Forlani start besprekingen nieuw kabinet

1 minuut leestijd

ROME — De demissionaire Italiaanse premier Arnaldo Forlani is maandag officiële besprekingen begonnen om de politieke crisis op te lossen en de 41ste regering sinds de oorlog te vormen.

Eerst had Forlani een ontmoeting met de leiders van zijn eigen christendemocratische partij, die hem graag als premier zien terugkeren. „De christendemocraten kunnen de post van eerste minister niet opgeven", zei fractieleider Gerardo Blanco na de ontmoeting met Forlani tegen journalisten.

Forlani probeert de vorige coalitie van christen-democraten, socialisten, sociaal-democraten en republikeinen uit te breiden met de kleine liberale partij, die zich rechts van het midden opstelt. De communisten hebben laten weten geen christen-democraat als premier te zullen accepteren.

De socialisten brachten de regeringForlani zes dagen geleden ten val, toen bekend werd dat drie ministers waarschijnlijk betrokken waren bij het schandaal van een vrijmetselaarsloge, die als mogelijke dekmantel fungeerde voor allerlei criminele activiteiten.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.