+ Meer informatie

Het Europese Hof

1 minuut leestijd

In het proces van de Europese eenwording speelt het Europese Hof van Justitie een grote rol. Het Hof waakt voor de juiste toepassing van het EEG-recht. Wie aan de naleving van het EEG-Verdrag twijfelt, kan zich op het Hof beroepen. De Europese Commissie of andere lidstaten kunnen een lidstaat voor het Hof dagen als deze zijn verplichtingen niet nakomt. Ook burgers van de lidstaten kunnen een beroep op het Hof doen wanneer een besluit van de EEG hen rechtstreeks en persoonlijk raakt. Lagere nationale rechters kunnen het Hof om advies vragen wanneer zij het EEG-recht moeten toepassen. De hoogste nationale rechter is zelfs verplicht

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.