+ Meer informatie

Stad Rhenen blij met station en spoorlijn

Expositie in stationshal Utrecht

2 minuten leestijd

RHENEN — De stad Rhenen krijgt station en spoorlijn terug en daar is men zeer verheugd over. De Nederlandse Spoorwegen organiseert de officiële opening en wel op zaterdag 30 mei a.s.

Minister Tuijnman zal op het station 'in Veenendaal een plaquette onthullen. De NS zuUen op 30 mei gratis retourbewijzen Rhenen - Utrecht verstrekken, alsmede gratis retourbewijzen Utrecht - Rhenen. Op het station in Utrecht zullen in het kader van de openstelling van de Grebbespoorlijn aktiviteiten voor kinderen worden georganiseerd. Alle instanties zijn van oordeel dat er aan de openstelling veel publiciteit gegeven moet worden. Ook de gemeente Rhenen zal het beste beentje voorzetten oni de mensen er van in kennis te stellen dat de Grebbespoorlijn open is. Er is een commissie gevormd, onder leiding van wet~ houder J. Glasbergen, waar o.a. de middenstand in vertegenwoordigd is en die vanuit Rhenen de public relations rond de openstelling gaat verzorgen. In de week voorafgaande aan de opening gaat de commissie op het NS-station in Utrecht folders verspreiden over Rhenen en alles wat daarmee te maken heeft.

In de stationshal te Rhenen zal een De heer Buwalda (PvdA) sloot zich stand worden ingericht, waar allerlei hierbij aan en vroeg tevens ook de coninformatie over de Grebbestad te krij- sumenten te vertegenwoordigen in de gen zal zijn. Daar zal via een doorlopen- commissie. „Het moet geen onderonsje de diaserie verdere voorlichting over van de middenstandsvereniging worRhenen worden gegeven, over midden- den", stand, monumenten, enz.

Door de Stichting Culturele Raad zal het Streekmuseum te Rhenen een expositie over de voormalige spoorlijn Amersfoort - Rhenen - Kesteren worden gehouden. In het Oude Raadhuis zal dan een causerie over deze expositie gehouden worden. Ook zal de Cuneratoren worden opengesteld voor bezichtiging en beklimming. Naast diverse andere activiteiten wordt er in de avonduren een avondmarkt opgezet in het stadscentrum. De gemeente Rhenen is er alles aan gelegen dat de mensen weten dat Rhenen weer per spoor bereikbaar is.

Vertegenwoordiger

Wethouder Van Deutekora (Algemeen belang) deelde mee dat inmiddels is toegestemd om ook het groqtwinkelbedrijf te vertegenwoordigen in de commissie. Omdat er inmiddels een gegadigde is' voor het vestigen van een dergelijke bedrijf in EIburg, zal iernand van een neutraal grootwinkelbedrijf in de commissie zitting nemen. Voorts werd toegezegd om ook de consumenten te vertegenwoordigen. Omdat de SGP de beantwoording door ben\v niet bevredigend vond, stemde deze fractie tegen dit voorstel.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.