+ Meer informatie

Alblasserdam blijft azen op Verolme-terrein

Van der Giessen-de Noord wil geen verkoop

2 minuten leestijd

ALBLASSERDAM - Alblasserdam blijft lonken naar het voormalige Verolme-terrein. Het gemeentebestuur zou hier in het kader van het Masterplan Drechtoevers een nieuwbouwwijk willen realiseren. Het terrein kan dan, door z'n ligging, de poort van het Drechtstedengebied worden. De eigenaar van het Verolme-terrein, de scheepsbouwer van der Giessen-de Noord, wil echter nog geen afstand doen van het terrein.

De scheepsbouwer wil het terrein mogelijk gaan gebruiken voor bedrijfsdoeleinden. Van der Giessen-de Noord heeft met de gemeente afgesproken dat deze doeleinden prioriteit zullen hebben. De opstelling van de scheepsbouwer brengt het Alblasserdamse gemeentebestuur in verlegenheid omdat deze een stokje steekt voor de uitvoering van het Masterplan.

Uit de fractie van de PSA klinken geluiden om als gemeente uit het Masterplan-project te stappen. „Wij zijn nooit voorstander geweest van het project", zo zei Van der Zijde gisteren tijdens de extra vergadering van de commissie openbare werken. Volgens SGP'er W. Luijk zou dit erg dom zijn omdat Alblasserdam op eigen houtje het Verolme-terrein nooit kan realiseren. Luijk ondersteunt wethouder Chr. Goedhart, die het realiseren van een nieuwe woonwijk alleen via het Masterplan-project mogelijk acht.

Op de PSA na zijn alle fracties in Alblasserdam teleurgesteld nu de locatie Verolme-terrein voor jaren uit beeld is. Het terrein behoort tot de startlocaties van het Masterplan. Van der Zijde adviseerde wethouder Goedhart nu eens te stoppen met discussiëren over het Verolme-terrein. Volgens hem ligt de scheepsbouwer achterover in z'n stoel de prijs voor hét terrein op te schroeven.

Verkopen

Projectleider Daniels zei dat de eigenaar van het terrein niet meer voor de grond kan vragen dan dat deze waard is. De ontwikkelaar van het Masterplan zei verder overtuigd te zijn dat van der Giessen-de Noord op termijn het terrein voor uitvoering van het Masterplan zal verkopen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.