+ Meer informatie

Nieuwe post voor chr. drugsbestrijding

1 minuut leestijd

ENSCHEDE - De stichting Christelijke Drugsbestrijding (CDB) zal morgen een tweede vestiging te Enschede in gebruik te nemen. „Gezien de toename van de vraag naar ambulante hulpverlening in de regio Enschede, is het in het belang van verslaafden noodzakelijk dat er vanuit de directe omgeving hulp wordt verleend".

Ook steeds meer gezins- en familieleden van verslaafden raken in de problemen en doen een beroep op de CDB. De stichting CDB is in 1974 opgericht als reactie op een „te" soepel beleid ten aanzien van hasjish en is landelijk actief. Vrijwilligers houden zich bezig met voorlichting, preventie, het geven van cursussen en het bieden van ambulante hulpverlening.

De CDB keert zich tegen het gedoogbeleid, waarmee wordt bedoeld op het gemakkelijk verkrijgen van drugs in onder andere coffeeshops en jongerencafés. De organisatie krijgt ook nadrukkelijk met andere verslavingen te maken. „Gokken en het alcoholgebruik nemen nog steeds onrustbarend toe". De CDB ziet dan ook mensen in de problemen komen en geestelijk ontredderd raken. De CDB werkt op christelijke basis en is interkerkelijk actief.

Verder benadert de CDB de overheid onder andere door nota's over de ontwikkelingen in de drugs-sector. „We moeten wel actief blijven, want het probleem van het gebruik van drugs, waaronder hasjish, en van gokken wordt nog steeds niet onderkend".

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.