+ Meer informatie

Rol van WD lijkt uitgespeeld

1 minuut leestijd

De Christen officierenvereniging voorziet dat de rol van de Vereniging voor diênstjiichtige militairen (WDM) binnenkort is uitgespeeid. Het blad van de officierenvereniging „Spes" — dat uitvoerig aandacht besteedt aan de WDM — zegt onder meer dat voor de WDM de dag dre^t aan te breken, dat er geen reële eisen meer te stellen zijn.

Als-dan nieuwe eisen het doeltreffend functioneren van de krijgsmacht onmogelijk maken, dan komt ook de reactie. De leden zullen gaan morren en de politieke partijen zullen hun handen van de WDM aftrekken. De Vereniging is volgens „Spes" in een dergelijke situatie ten dode opgeschreven.

De christen-officieren stellen dat de WDM in extreem links vaai-water terecht is gekomen met onder meer banden met de linkse socialistische partij: het drama van de WDM is dat wordt gesproken van de WDM, terwijl alleen gesproken zou moeten worden van „enkele activisten".

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.