+ Meer informatie

Limburgse gemeenten voorbereid op rampen

GS presenteren beleidsprogramma 1994

1 minuut leestijd

MAASTRICHT (ANP) - Alle Limburgse gemeenten, luchthaven Maastricht en onder meer het chemieconcern DSM in Geleen beschikken nu over een rampenplan dat aan de bepalingen van de Rampenwet voldoet.

Dit blijkt uit een beleidsprogramma voor 1994 dat gisteren door Gedeputeerde Staten van Limburg werd gepresenteerd. Ook voor de luchthaven Maastricht is een rampenbestrijdingsplan opgesteld, evenals voor de Awacs-activiteiten op de militaire vliegbasis in Geilenkirchen, een plaats bij de Nederlandse grens ter hoogte van Brunssum.

Voor DSM in Geleen en voor Solvay Chemie in Roermond zijn deze plannen eveneens gereed. Begin volgend jaar zal dat het geval zijn met rampenbestrijdingsplannen voor een vijftal andere projecten, vraaronder de Rotterdam-Rijn-pijpleiding in Venlo, aldus het provinciebestuur.

Versnelde aanleg

Op het gebied van het verkeer zal Limburg blijven ijveren voor versnelde aanleg van het zuidelijke deel van de A-73 tussen Venlo en Maasbracht. Ook wil de provincie zich inzetten voor spoedige realisatie van de Betuwelijn.

Voor nieuw beleid biedt de provinciale begroting 1994 ruimte tot een bedrag van 10,6 miljoen gulden op een totaal aan uitgaven van 575 miljoen gulden. Van de gelden voor nieuw beleid is een bedrag van 2,5 miljoen gulden gereserveerd voor de sector welzijn. Onder meer een miljoen gulden gaat naar de uitbreiding van woonzorgprojecten.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.