+ Meer informatie

Overleg Iran en VS in Den Haag over tegoeden

1 minuut leestijd

DEN HAAG — Het heeft er alle schijn tan, dat de Verenigde Staten en Iran log deze week gaan onderhandelen >ver de regeling van de Iraanse tegoelen in de Verenigde Staten. Er was zelfs voor dinsdag een eerste bespreking geannonceerd, maar Iran iet maandag - via de regering in Algiers • aan Washington weten, dat de Iraanse lelegatie „dinsdag niet geschikt vindt. Mogelijk kunnen ze later in de week Bvel". aldus de woordvoerder van de Amerikaanse ambassade in Den Haag.

Haig verzekerde de bondgenoten dat er wel degelijk uitgebreide contacten zijn tussen de nieuwe Amerikaanse regering en de Sovjet-Unie. Hij zelf heeft sinds zijn ambtsaanvaarding al vijf maal geproken met de ambassadeur van de Sovjet-Unie in Washington, Anatoly Dobrynin, terwijl recentelijk nog de Amerikaanse president Reagan een handgeschreven brief van vijf kantjes heeft gestuurd aan de Russische leider Leonid Brezjnev. Over de inhoud van de brief zijn geen bijzonderheden meegedeeld. Dezer dagen ontvangt Brezjnev ook een brief van de Nederlandse regering met het antwoord op de wapenbeperkingsvoorstellen die de Russische leider enige tijd geleden deed.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.