+ Meer informatie

Zuidafrikaanse bisschoppen willen politiek gesprek

1 minuut leestijd

PRETORIA - De Zuidafrikaanse, bisschoppen willen gaan praten met legale en verboden politieke organisaties. Zo hopen zij de verschillende partijen de noodzaak van politieke onderhandelingen duidelijk te maken. Dit is na afloop van de jaarvergadering van de bisschoppenconferentie in Pretoria bekendgemaakt.

De groepen waarmee de bisschoppen willen spreken, zijn onder meer de verzetsgroepen ANC en PAC, het Verenigd Democratisch Front, de politiek gematigde Inkathabeweging en de regering.


De vroegere voorzitter van de bisschoppenconferentie, aartsbisschop Dennis Hurley, waarschuwde ervoor dat onderhandelingen niet een onmiddellijke verzoening teweegbrengen, maar onvermijdelijk leiden tot confrontatie en botsingen tussen de gesprekspartners. De bisschoppen waren het erover eens dat economische sancties tegen het apartheidsbewind noodzakelijk zijn, maar waarschuwden tegelijkertijd dat deze tot grote ongemakken kunnen lelden.


Om de weg vrij te maken voor geslaagde onderhandelingen sporen de bisschoppen de regering aan om alle politieke gevangen vrij te laten en alle beperkingen voor personen en organisaties op te heffen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.