+ Meer informatie

Nog meer Turken in kerken ondergedoken

Staatssecretaris verdedigt beleid

1 minuut leestijd

HENGELO — In Groningen en Lochem zijn donderdag Syrisch-Orthodoxe Turken in kerken ondergedoken uit vrees voor uitzetting. In de Remonstrantse kerk van Lochem zijn 15 mensen getrokken en in de Hervormde Helperskerk in Groningen hebben er acht onderdak gekregen.

De uitbreiding van het aantal kerkacties is bekendgemaakt door de werkgroep Syrisch-Orthodoxe Kerk die haar domicilie in Hengelo heeft. Een woordwoerder van de groep verwacht dat het aantal kerken dat Syrisch-Orthodoxe Turken onderbrengt op korte termijn nog toeneemt. Dit tegen de achtergrond van de grote angst van deze groep mensen uit Nederland te worden gezet. Zelfs Turken die in ons land mogen blijven tot de Raad van State over hun asielaanvrage beslist, willen in de kerken worden ondergebracht, aldus de werkgroep.

De werkgroep Syrisch-Orthodoxe Kerk heeft woensdagavond in Rijssen gesproken met staatssecretaris Haars van Justitie. De woordvoerder van de groep karakteriseerde het gesprek als informatief. Haars heeft bij deze gelegenheid haar beleid ten aanzien van de Syrisch-Orthodoxe Turken verdedigd. De werkgroep probeerde de staatssecretaris te overtuigen van het feit dat zij met de aanhouding en de uitwijzing van deze Turken naar hun geboorteland op de verkeerde weg is.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.