+ Meer informatie

Bidden en werken

2 minuten leestijd

Ze zitten op een woensdagavond om de tafel ten huize van Diodora Masculau, evangeliste van de Presbyteriaanse Kerk in Peru. Twaalf jongeren die hun voormalige leven vaarwel zegden en proberen iets nieuws op de rails te zetten. Onder hen de 17-jarige Jimmy Antonio Cárdenas Peña (l.) en de één jaar jongere José Luis Rincón Arroyo (r.). Ze behoren tot een jonge christelijke gemeente en zijn al iets langer geleden of nog maar pas gedoopt. Allen hebben hun eigen geschiedenis, die in de meeste gevallen een verhaal is van alcoholisme en drugsverslaving, van prostitutie en geweld. Jimmy was niet zo lang geleden lid van een gevreesde jeugdbende. Hij brak eruit. Via een vriend kwam hij in de kerk terecht. Daarna veranderde zijn leven opmerkelijk. Tegenwoordig volgt hij trouw de bijbelstudies van Diodora. Jimmy woont in een krot van bijeengeraapte stenen, kleden en karton - nog een geluk dat het zelden of nooit regent in Lima. Samen met zijn moeder en vier broertjes en zusjes. De vrouw legt klagend uit dat het leven zwaar is en dat ze geen inkomsten heeft. Het liefst zou Jimmy monteur of technicus worden. Zo heel veel hoeft hij niet te verdienen. "Als het maar genoeg is om eten te kopen." Diodora knikt: "Ons grote probleem is dat hier geen werk is. De kerk kan daarin een rol vervullen door jongeren in de gelegenheid te stellen onderwijs te volgen en daarna een kleine onderneming te starten. Bidden en werken horen bij elkaar. Het zijn wezenlijke kenmerken van de gemeente van de Heere Jezus Christus."

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.