+ Meer informatie

Zelfvertrouwen

1 minuut leestijd

ROTTERDAM - Premier Lubbers vindt dat de etnische minderheden in ons land meer zelfvertrouwen moeten krijgen. Ze moeten aan anderen kunnen laten zien wat hun bijdrage is aan de Nederlandse samenleving, aldus Lubbers. De politiek leider van het CDA zei dit zaterdag in de Rotterdamse Pauluskerk op een verkiezingsbijeenkomst van zijn partij speciaal voor Rotterdammers van Turkse afkomst.

Lubbers hield de aanwezigen voor dat de politiek vaak in een kwaad daglicht staat, omdat politici te veel beloven. „Politici moeten minder beloven, maar meer aan de burger vragen om zichzelf in te zetten". Iedereen moet op zijn eigen manier een bijdrage leveren aan de Nederlandse samenleving, aldus Lubbers.

Lubbers riep de minderheden ook op hun kinderen goede kansen te geven in het land waarin ze nu wonen. „Het is belangrijk dat uw kinderen kansen krijgen en kansen benutten. Ouders moeten trots kunnen zijn op de prestaties van hun kinderen", aldus Lubbers.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.