+ Meer informatie

Van Ardenne boos over opstelling van Zimbabwe

1 minuut leestijd

MAPUTO (ANP) - Staatssecretaris Van Ardenne voor Ontwikkelingssamenwerking heeft zich tijdens de ministeriële conferentie van de Europese Unie en de ontwikkelingslanden in zuidelijk Afrika (SADC) bijzonder geërgerd aan de opstelling van Zimbabwe.

De Zimbabwaanse delegatie gaf geen enkele aanwijzing dat president Mugabe bereid is iets te doen aan de zeer ernstige situatie in zijn land. "Voedse l wordt als machtsmiddel gebruikt," zei de bewindsvrouw gisteren vanuit Maputo.

Een dag eerder haalde Zimbabwe zich al de woede van de Europese delegatie op de hals door deelname van niet-gouvernementele hulporganisaties (ngo's) te weigeren. Vrijwel alle Afrikaanse ministers distantieerden zich van Harare.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.