+ Meer informatie

Toch vertrouwen

1 minuut leestijd

Bonn — Na de ongerustheid van de afgelopen dagen heeft de regering van bondskanselier Helmut Schmidt besloten vertrouwen te hebben in de nieuwe Franse president Fransois Mitterrand om de nauwe Frans-Duitse samenwerking van de laatste twintig jaar voort te zetten. Bondskanselier Schmidt heeft tijdens een kabinetsberaad alle leden van zijn regering gevraagd, contact op te nemen, zodra mogelijk, met hun respectieve Franse ambtgenoten. Schmidt wil zonder oponthoud de continuïteit van de betrekkingen tussen Bonn en Parijs versterken. De Westduitse onderminister van Buitenlandse zaken, Klaus von Dohnanyi, onderstreekte dat Bonn vol vertrouwen is over Mitterrands capaciteiten de moeilijke economische en sociale problemen in Frankrijk de baas te worden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.