Bekijk het origineel

Uit Hannover.

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Uit Hannover.

1 minuut leestijd

Een groot verlies heeft de Gereformeerde Kerk van Hannover te betreuren. Den 9den dezer stierf na een langdurig lijden de heer Van Senden, directeur van het seminarium te Aurich. Hij was trouw in zijne gehechtheid aan de Belijdenis onzer Kerk en leidde op voorbeeldige wijze zijne leerlingen in de Schrift in, inzonderheid ook in het Oude Testament, dat hem, in tegenstelling met de moderne theologen, volkomen Gods geopenbaarde Woord was, terwijl hij hen mede den Heidelbergschen Catechismus leerde waardeeren. Naar alle gedachten zal een Luthersche zijn opvolger worden, want te Berlijn is men' tegenwoordig den in waarheid Gereformeerden niet genegen. Tot directeurs van seminaria benoemt men hen al zeer ongaarne.
Van waar zullen nu de Gereformeerde Gemeenten van Hannover aan hare scholen nog werkelijk als Gereformeerde onderwijzers gevormde mannen krijgen ? Wij weten het niet. Vele zijn de tegenheden, die onder de toelating des Heeren het deel van de Gereformeerden in Duitschland zijn. Het ergste voor hen is wel, dat de moderne theologie ook onder hunne theologen meer en ineer veld wint. „Indien het zout smakeloos wordt", zegt de Heere in Matth. 5 : 13, „waarmede zal het gezouten worden? '

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zondag 28 januari 1894

Amsterdamsch Zondagsblad | 8 Pagina's

Uit Hannover.

Bekijk de hele uitgave van zondag 28 januari 1894

Amsterdamsch Zondagsblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken