Bekijk het origineel

Gedachten

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Gedachten

1 minuut leestijd

Wanneer de Heere met Zijn onweder er bij ons op in slaat, dan kruipen wij zooveel te meer weg, slapen en snorken, alsof er niets om ons heen gebeurde.


Als wij aan menschen de waarheid hebben voor te houden, •dan komen wij met Gods Woord en dreigen en dwingen met dit Woord; wat het Woord nu uitwerkt heden of morgen, daar slaan wij geen acht op, - het moet juist zóó geschieden, •als wij gezegd hebben, en wij zouden het onkruid met de tarwe willen uilroeien.


Wij menschen klagen gewoonlijk over zonden des lichaams, over zonden, die wij niet loochenen kunnen, die ons al te zeer overtuigen, dat wij zondaars zijn, en wij zijn niet indachtig, dat de wortel aller zonden, de sclirikkelijkste aller zonden, onze gewapende opstand tegen Gods Woord en wil is. Wat nu deze zonde heeft teweeggebracht, is het allerduidelijkst gebleken bij onze eerste voorouders in het paradijs.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zondag 4 oktober 1896

Amsterdamsch Zondagsblad | 8 Pagina's

Gedachten

Bekijk de hele uitgave van zondag 4 oktober 1896

Amsterdamsch Zondagsblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken