Bekijk het origineel

Vrouwen uit de Heilige Schrift - pagina 84

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Vrouwen uit de Heilige Schrift - pagina 84

2 minuten leestijd

XXIV

H)elila.

En

het geschiedde daarna dat hij eene vrouw liefkreeg aan de beek Sorek, welker naam was Delila. Richt. 16 4. :

Delila, die

had,

is

als

haar zondig huis aan de boorden van de Sorek gebouwd

vrouw een weerzinwekkende

verschijning.

Simson is de held Gods, wiens geheele optreden een mysterie is en die op geheel wondere wijze door God tot een instrument zijner mogendheid was verkozen en toegerust; maar diezelfde uitnemende Simson had één diepe wortelzonde die sterl-e Simson was zivak tegenover de bekoring der vrouw. En van deze diep ingekankerde zonde heeft keer op keer nu deze dan die listige vrouw misbruik gemaakt, om Simson in haar strikken te vangen doch Delila sterker dan iemand. Reeds in Gaza was Simson bijna het slachtoffer van zijn zinlijke natuur geworden. Ook daar was hij in een zondig huis ingegaan, en hadden de Philistijnen hem lagen gelegd. Maar nog ontfermde de Heere zich over Simson, en bekwaamde Simson om de poort van Gaza, met haar grendelboom, uit de poorthaken te lichten, zoodat hij, nog eer de lieden van Gaza ontwaakten, ontkwam. Maar Simson was, in het overweldigend gevoel van zijn mannelijke kracht, op het punt van deze diepe zonde onverbeterlijk; en nauwelijks uit Gaza ontkomen, keert hij bij Esthaol, aan de beek Sorek, weer bij zulk een gemeene vrouw in, en blijft huizen bij Delila. Een vrouw met een lieflijk klinkenden naam gelijk de ijdele vrouw, ook al heet ze anders, om indruk te maken, zoo gaarne :

;

;

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 1 januari 1898

Abraham Kuyper Collection | 264 Pagina's

Vrouwen uit de Heilige Schrift - pagina 84

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 1 januari 1898

Abraham Kuyper Collection | 264 Pagina's

PDF Bekijken