Bekijk het origineel

Vrouwen uit de Heilige Schrift - pagina 96

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Vrouwen uit de Heilige Schrift - pagina 96

2 minuten leestijd

XXVIII.

Ibanna.

De Heere maakt arm en maakt

rijk

;

Hij ver-

nedert, ook verhoogt Hij. 1

Hanna

S(t»i.

2

:

7.

moeder geworden door het geloof. Eerst treedt ze als vrouw voor ons. Dan is ze moeder geworden. Maar nu is haar rol ook uit. Verder wordt haar naam zelfs niet meer genoemd. En het kind der menschen, waarop zich nu voortaan de kracht der Openbaring richt, is ;«'<;^ Hanna, de moeder, maar Saniuël, haar afgebeden kind. Ten deele vindt ge dus in Hanna een tweede Sarah terug maar toch geheel anders; want Sarah is ook wel, na haar minnestrijd met Hagar, moeder geworden; maar bij Sarah bespeurt ge eerst niets van haar geloof. Eer lacht ze o;?geloovig, om eerst door het kloeke geloof van Abraham tot geloof gebracht te worden. Bij Hanna daarentegen, merkt ge van een bezielenden invloed, dien Elkana op haar zou geoefend hebben, niets. Hij was een goed man. Vromelijk ging hij telken jare naar het Heiligdom te Silo op. Van Hanna hield hij meer dan van Peninna; en gaf haar daarom bij het openlijk gastmaal eere boven haar wederpartijdster. Ook kon hij niet goed zien, dat Hanna huilde om haar kinderloosheid en in zijn vraag Hanna, waarom weent gij ? Ben ik u niet beter dan tien zonen? spreekt een gevoelig hart. Maar geloof spreekt uit Elkana niet. Waarmee niet betwist is, dat Elkana een uitverkorene Gods was maar alleen gezegd wordt dat hij, hoewel met leedwezon, toch in de kinderloosheid van Hanna is

een kinderlooze

;

;

:

;

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 1 januari 1898

Abraham Kuyper Collection | 264 Pagina's

Vrouwen uit de Heilige Schrift - pagina 96

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 1 januari 1898

Abraham Kuyper Collection | 264 Pagina's

PDF Bekijken