Bekijk het origineel

Vrouwen uit de Heilige Schrift - pagina 93

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Vrouwen uit de Heilige Schrift - pagina 93

2 minuten leestijd

XXVII.

IRutb»

De gansche stad weet,... dat delijke vrouw zijt.

gij

een deug-

Riith 3

:

11.

Ruth was, toen ze Boaz ter vrouwe en moeder van Obed werd, volstrekt geen jong meisje meer. Ze was toen reeds geruimen tijd de weduwe van Machlon, na met dien Machlon (1:4) allicht een kleine tien jaren gehuwd te zijn geweest. Voor het oosten rekende onder de vrouwen van gezetten leeftijd meê, en het de oudere gestalte van Naomi, die altoos naast haar gedacht wordt, en haar op het blad der Schriftuur zoo jong maakt. Nu is Ruth, evenals Orpa, van afkomst een Heidin. Ook zij toch was uit den diepgezonken volksstam van Moab. Maar ook tot haar was door Elimélech en de zijnen de prediking van Gods Woord gekomen; en, anders dan Orpa, had zij haar hart voor de genade ze

dus

is

alleen

reeds

ontsloten. Bij Ruth was inwendige genade aan de uitwendige genade voorafgegaan. Ze was ééne van Gods uitverkorenen; en als vrucht van die uitverkiezing gewierd haar èn die verborgen roeping in de ziel èn die uiterlijke roeping door Elimélech's huisgezin. In Bethlehem

honger naar brood gekomen, om ook Ruth naar het brood des levens te doen hongeren. Intusschen volgt hieruit volstrekt niet, dat ze reeds vóór het afscheid van Orpa tot zooveel vaster keuze voor den Heere was gekomen. Zelfs kan het best zijn, dat Orpa aanvankelijk den indruk maakte van veel warmer met de rehgie van Chiljon, haar man, meê te loopen.

was

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 1 januari 1898

Abraham Kuyper Collection | 264 Pagina's

Vrouwen uit de Heilige Schrift - pagina 93

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 1 januari 1898

Abraham Kuyper Collection | 264 Pagina's

PDF Bekijken