Bekijk het origineel

Als gij in uw huis zit - pagina 170

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Als gij in uw huis zit - pagina 170

1 minuut leestijd

XXXIII.

p

VERGESCHOTEN BROKKEN. (zuinigheid.)

En als zij verzadigd waren, zeide Hij tot zijne discipelen Vergadert de overgeschotene brokken, opdat er niets verloren ga. Joh. 6 12. :

:

Wat dunkt u, zou de Christus, toen hij de brooden en de visschen vermenigvuldigde, bij vergissing te veel bi^ood hebhen doen voortkomen, zoodat er overschoot tegeii zijn bedoeling, en dat overschieien hem vej^raste? kan immers niet. bij die vermenigvuldiging in en door den Christus werkte, was Goddelijke almachtigheid. Te doen wat hier gedaan is, valt buiten het Dit

Wat

perk onzer menschelijke natuur. Wat God de Heere in onze macht heeft gesteld is, koren te vermenigvuldigen door akkerbouw, na verloop van maanden. Maar het ligt geheel buiten onze macht, brood, onmiddellijk en op hetzelfde oogenbhk te vermenigvuldigen. En juist (^at deed de Christus, en dat nu kon niet doen tenzij de Goddelijke almachtigheid in hem werkte; en hij die Goddelijke almachtigheid kan niet op de gis af werken, omdat almacht en alwetendheid in God den Heere één is. Ge ziet dus klaarlijk, dat het overschieten der brokken bij het wonder der brooden geen vergissing was, dat het opzettelijk zoo plaats greep, en hierdoor nu werden die twaalf manden met brokken ons een onderwijzing van Gods wege, over hetgeen ons te doen staat met wat overschiet. Het verhaal bij Johannes toont u dan ook, dat Christus zelf zich die overgeschoten brokken aantrok.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zondag 1 januari 1899

Abraham Kuyper Collection | 304 Pagina's

Als gij in uw huis zit - pagina 170

Bekijk de hele uitgave van zondag 1 januari 1899

Abraham Kuyper Collection | 304 Pagina's

PDF Bekijken